Cu întârziere: acțiune de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor în Baia Mare

1 minute, 41 seconds Read

În perioada 17 iulie – 29 iulie 2023, Serviciul Public Ambient Urban Baia Mare derulează activități de dezinsecție terestră împotriva țânțarilor și căpușelor, pe raza Municipiului Baia Mare. Această acțiune face parte din Programul unitar de acțiune de combatere a vectorilor prin dezinsecție și deratizare, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, HCL nr. 29/2023. Produsele utilizate sunt avizate de către Ministerul Sănătății, dar deși nu au efecte foarte periculoase, cu toate acestea trebuie luate în serios și nu ar trebui subapreciat niciun fel de risc.

Este deosebit de important ca această acțiune să aibă loc, deoarece țânțarii sunt considerați unii dintre cei mai periculoși vectori de boli, iar înmulțirea necontrolată a lor poate duce la condiții sanitare precare și dezvoltarea unor epidemii periculoase. În plus, căpușele pot fi, de asemenea, purtători ai unor boli periculoase care pot afecta sănătatea oamenilor.

Cu toate acestea, acțiunea de dezinsecție terestră vine târziu, deoarece potențialul de transmitere a bolilor s-a ridicat deja la vulnerabilitate crescută. Prin urmare, trebuie luate măsuri mai rapide și mai eficiente pentru a preveni îmbolnăvirea locuitorilor din Baia Mare. În plus, este și responsabilitatea fiecărui cetățean să adopte măsuri suplimentare de protecție personală împotriva înțepăturilor de țânțari și recoltarea de căpușe.

În concluzie, operațiunea de dezinsecție terestră împotriva țânțarilor și căpușelor reprezintă o măsură importantă de protecție a sănătății publice pentru locuitorii din Baia Mare. Cu toate acestea, ar trebui luate măsuri mai rapida și mai eficiente pentru a preveni o eventuala epidemie prin țânțari și căpușe care, prin înmulțirea necontrolată, pot fi o sursă a contaminării și bolilor. Nu ar trebui subapreciat niciun fel de risc, chiar dacă produsele utilizate par să nu aibă efecte foarte periculoase asupra vieții umane.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *