Cu o legendă mai puțin pe teren, portarul italian Gianluigi Buffon spune adio fotbalului, la 45 de ani

1 minute, 21 seconds Read

Italianul Gianluigi Buffon, considerat unu dintre cei mai buni portari din toate timpurile, a decis să pună capă carierei sale de fotbalist profesionist, la vârsta de 45 de ani, anunţă mass-media italiană, citată de agenţia DPA.

Buffon s-a făcut remarcat sub culorile echipei Parma, la care a evoluat între 1995 şi 2001, înainte de a semna cu gigantul Juventus Torino, club la care a cunoscut gloria sportivă. El a cucerit zece titluri în Serie A şi cinci Cupe ale Italiei alături de „Bătrâna Doamnă”, disputând totodată trei finale în Liga Campionilor (fără să cucerească însă trofeul).

Celebrul goalkeeper a apărat de 176 de ori poarta selecţionatei Italiei, cu care a devenit campion mondial în 2006 şi vicecampion european în 2012.

Gianluigi Buffon a cucerit de 13 ori titlul de cel mai bun portar din Serie A şi a fost desemnat de UEFA jucătorul sezonului în fotbalul european, în 2002-2003, fiind recompensat totodată de FIFA cu Trofeul Iaşin pentru evoluţiile sale de la Mondialul din 2006.

În 2021, Buffon a revenit la Parma, echipa aflată în liga secundă italiană, unde a fost coechipier în sezonul trecut cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă. Presa italiană scrie că reprezentanţii portarului negociază în prezent încheierea contractului său cu Parma, valabil până în 2024.

Gazzetta dello Sport scrie că oficialii Federaţiei italiene de fotbal i-ar putea propune fostului campion mondial o funcţie în cadrul selecţionatei Italiei, respectiv cea de şef de delegaţie. Ultimul care a ocupat această poziţie a fost regretatul atacant Gianluca Vialli, care a decedat anul acesta de cancer.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *