Parlamentarii USR cer sesiune extraordinară pentru anularea pensiilor speciale

1 minute, 16 seconds Read

Partidul Uniunea Salvați România (USR) a depus o solicitare oficială pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, în perioada 17 august – 1 septembrie 2023, pentru reexaminarea proiectului de lege privind pensiile speciale. În ultima săptămână, a fost publicată motivarea deciziei nr. 467/2023 a Curții Constituționale, iar USR consideră că este necesară o reexaminare urgentă a proiectului de lege.

În plus, amânarea reanalizării proiectului de lege în Parlament este interpretată drept un semnal negativ din partea Partidului Social Democrat (PSD) și Partidului Național Liberal (PNL), care nu ar dori să elimine pensiile speciale, conform liderului senatorilor USR, Radu Mihail.

„Parlamentul este singurul loc în care putem găsi o soluție viabilă pentru rezolvarea odată pentru totdeauna pentru inechitățile din sistemul de pensii”, a adăugat acesta.

În cererea depusă de USR, aceștia atrag atenția că întârzierea adoptării unei legi care să elimine pensiile speciale pune în pericol accesarea a miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În plus, birourile permanente ar trebui să stabilească un program de lucru clar pentru comisiile sesizate în privința legii.

Cu toate acestea, trebuie menționat că aproape un milion de români încă primesc pensii speciale, iar eliminarea acestora ar reprezenta o reducere importantă a cheltuielilor statului, conform datelor prezentate de către Grupul de Analiză Economică (GAE). Astfel, este important ca Parlamentul să acționeze cu responsabilitate și să ia măsurile necesare pentru a elimina aceste inechități din sistemul de pensii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *