Știință, Romanian Science Festival se întoarce în județul Maramureș

Weekendul viitor, pasionații de știință vor avea ocazia să participe în trei localități, în cele două municipii, Baia Mare și Sighetu Marmației, respectiv satul Breb la Romanian Science Festival.

Festivalul aduce oameni de știință și profesioniști ai domeniilor STEM din diaspora academică și din România pentru a construi ateliere științifice alături de peste 300 de elevi și profesori din Baia Mare și împrejurimi.

În cadrul festivalului vor exista patru echipe principale: 1. Experimentatorii – elevii și profesorii pasionați de științe și educație non-formală care vor lucra alături de oamenii de știință veniți la Sighetu Marmației în cadrul festivalului; 2. Știință și Artă – echipă dedicată pasionaților de artă care doresc și au curajul să își exprime talentul prin intermediul științei; 3. Promovare – echipă dedicată elevilor pasionați de foto, video, jurnalism, comunicare PR și social media; 4. Logistică – echipa care se va ocupa de construirea și gestionarea festivalului.

În cadrul festivalului publicul poate lua parte la peste 100 de experimente științifice din domenii precum: Biologie, Chimie, Astronomie, Matematică, Neuroștiințe, Fizică, Medicină și Imunologie, Informatică și Inteligență Artificială, Geografie și Științele Pământului, Robotică. Iar atelierele pentru Știință și Artă vă vor dezvălui creativitatea și imaginația elevilor aplicată științei, arată organizatorii. Intrarea în cadrul festivalului este liberă și destinată publicului de toate vârstele. Așadar, sunteți invitați să descoperiți alături de noi cât de frumoasă și distractivă este știința! În Baia Mare, va avea loc în Piața Libertății, sâmbătă, 16 septembrie, în intervalul 11.00 – 17.00. În Sighetu Marmației și Breb, duminică, 17 septembrie, în același interval orar. O mulțime de mentori vă așteaptă la festival. Printre ei se numără și Sandor Kruk, băimărean de-al nostru, pe vremuri elev olimpic cu rezultate meritorii la concursurile naționale și internaționale, în prezent doctor în astrofizică și activează în prezent în cadrul Agenției Spațiale Europene.

0 comentarii

LASA UN COMENTARIU