Kelemen Hunor, președintele UDMR, critică pachetul fiscal și subliniază importanța autonomiei locale

1 minute, 7 seconds Read

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a exprimat nemulțumirea față de pachetul de măsuri fiscale propus de Ministerul Finanțelor și susținut de Guvern pentru asumarea răspunderii în Parlament. După o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, liderul UDMR a subliniat importanța principiului autonomiei locale și a criticat limitarea autorităților locale în privința cheltuielilor.

Kelemen Hunor a declarat marți, după discuția cu premierul Marcel Ciolacu cu privire la pachetul de măsuri fiscale, că „trebuie să ținem cont de principiul autonomiei locale”. El a argumentat că nu este adecvat ca intervențiile de la nivel central să dicteze ce au voie sau nu au voie să facă autoritățile locale, inclusiv cât trebuie să cheltuiască pe cultură, sport sau religie. Acesta a insistat că procentul de 2,5% ar trebui eliminat din proiect, deoarece acesta implică o intervenție excesivă asupra autorităților locale.

Kelemen Hunor a mai adăugat că „instituțiile de cultură trebuie exceptate de la comasare atunci când numărul de posturi este mai mic de 50”. El a subliniat că, în primul rând, trebuie să se respecte principiul autonomiei locale și că intervențiile centralizate în deciziile autorităților locale nu sunt acceptabile. Președintele UDMR a făcut aceste declarații la Parlament în contextul discuțiilor despre pachetul fiscal propus.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *