Românii pot investi în titlurile de stat – Tezaur cu dobânzi atractive: 6,25% și 7,25%

1 minute, 25 seconds Read

Ministerul Finanțelor a anunțat că începând de marți, românii au o oportunitate atractivă de investiții: titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,25%. Aceste titluri de stat, cu o valoare nominală de doar 1 leu, sunt disponibile sub formă dematerializată, facilitând accesul la investiții pentru toți cetățenii.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a subliniat avantajele acestei opțiuni de investiții, afirmând: „Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opțiuni, adaptate nevoilor și preferințelor fiecăruia, incluzând scadențe diferite și modalități multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale și poate fi accesat din orice colț al țării, atât online cât și fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor poate să apeleze la Tezaur.”

Perioada de achiziție a titlurilor de stat Tezaur este limitată între 17 octombrie și 9 noiembrie 2023. Persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului pot cumpăra aceste titluri online. De asemenea, în aceeași perioadă, acestea pot fi achiziționate de la sediul unităților Trezoreriei Statului. Pentru cei care trăiesc în mediul rural, titlurile de stat pot fi achiziționate prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. în perioada 17 octombrie – 8 noiembrie 2023. Această inițiativă oferă românilor o modalitate accesibilă de a investi economiile lor și de a obține venituri suplimentare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *