Nicolae Ciucă, viitorul candidat la prezidențialele din partea PNL: un anunț făcut în ședința conducerii liberalilor

1 minute, 19 seconds Read

Informații surprinzătoare au ieșit la iveală vineri în cadrul unei ședințe a conducerii PNL, unde Nicolae Ciucă, actualul președinte al partidului, a dezvăluit intenția sa de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, conform unor surse liberale.

Anunțul a fost făcut într-un cadru restrâns, când un lider al PNL l-a întrebat direct pe Ciucă despre intențiile sale prezidențiale, primind un răspuns laconic: „De ce credeți că sunt aici?”

Ciucă, impus în fruntea PNL de către Klaus Iohannis, președintele țării, după o schimbare rapidă a conducerii înlocuindu-l pe Florin Cîțu, a fost o figură cheie în consolidarea coaliției de guvernare alături de PSD. Aflat în retragere din cariera militară, Ciucă a intrat în sfera politică direct pe poziția de ministru al Apărării.

Într-o reuniune desfășurată la Sinaia, Biroul Politic Național al PNL a pus în discuție posibilitatea de a merge la alegerile din 2024 pe liste comune cu PSD sau pe liste separate în cele patru rânduri de scrutin.

Această declarație din partea lui Ciucă deschide porțile unor noi direcții în cadrul politicii românești, reprezentând o schimbare semnificativă pentru PNL și un punct crucial pentru pregătirea viitoarei competiții electorale. Având în vedere influența sa în cadrul coaliției de guvernare și experiența sa extinsă în domeniul militar, candidatura sa la alegerile prezidențiale va fi urmărită cu atenție și interes de către actorii politici și publicul larg.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *