Val de schimbări în MAI: resetare în conducere după scandalurile de corupție și fuga lui Cătălin Cherecheș

1 minute, 32 seconds Read

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat duminică seara un val semnificativ de schimbări în conducerea unor instituții cheie, marcând o reacție fermă față de scandalurile recente privind corupția din vămi și fuga primarului condamnat Cătălin Cherecheș.

Inspectorul General al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost eliberat din funcție, iar Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș va avea o nouă conducere. Mai mult, MAI a anunțat că va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmației al Poliției de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, locul de unde primarul condamnat Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, deși era dat în urmărire.

Alte schimbări notabile includ înlocuirea conducerii Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj și a conducerii Serviciului Județean de Protecție Maramureș.

În ceea ce privește Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, generalul de brigadă Liviu Uzlău a fost împuternicit să preia funcția de comandant, înlocuindu-l pe șeful anterior al instituției.

Ministrul Afacerilor Interne a decis, de asemenea, să efectueze trei controale extinse la nivelul Poliției de Frontieră, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și la o direcție din Inspectoratul General al Poliției Române care se ocupă de supravegherea celor sub control judiciar și punerea în aplicare a deciziilor de condamnare.

Aceste măsuri radicale vin în contextul unor investigații ample privind corupția din vămi și gestionarea defectuoasă a situației care a permis fugă primarului Cătălin Cherecheș, evenimente care au stârnit nemulțumirea și indignarea opiniei publice.

Pentru informații suplimentare și actualizări, vă rugăm să urmăriți comunicatele oficiale emise de Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa foto: Digi24

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *