Poliția Română, Noi detalii despre capturarea lui Cherecheș

1 minute, 23 seconds Read

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a oferit detalii într-o intervenție pentru B1 TV, despre capturarea lui Cătălin Cherecheș în orașul german Augsburg, scrie stiripesurse.ro.

„Capturarea acestuia a durat numai patru zile. Poliția Română a oferit informații esențiale partenerilor externi. Am beneficiat și de sprijinul partenerilor interni. În exterior am colaborat cu autoritățile din Germania, din Austria, din Ungaria dar și din Italia, iar aseară urmăritul internațional a fost depistat în Germania. Acesta a fost reținut de polițiștii de acolo și urmează a se derula procedura specifică în astfel de situații pentru predarea sa către România în vederea executării pedepsei.

Am avut o colaborare excelentă cu partenerii străini care ne-au sprijinit în localizarea și reținerea  acestuia. Această localizare a fost efectuată de către partenerii externi pe baza informațiilor oferite de colegii din Poliția Română. Această colaborare s-a concretizat în prinderea în timp record a acestuia”, a spus Drăgan.

Georgian Drăgan a mai spus că procedura atunci când Cherecheș ajunge în țară este încarcerarea într-un penitenciar în vederea executării pedepsei având în vedere că Instanța a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani.

Acesta a confirmat că Cherecheș a opus rezistență: „Partenerii externi au transmis faptul că ar fi opus o oarecare rezistență la momentul imobilizării. Toate activitățile procedurale au fost desfășurate în cadru legal atât de Poliția Română și de Partenerii interni cât și de partenerii externi”.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *