Sighet, Romeo Dobocan (PMP) a mers să convingă sighetenii să dea mai mulți bani pentru salubritate

1 minute, 1 second Read

Romeo Dobocan, director ADI Deșeuri Maramureș, a „descălecat” în ședința de consiliu local din Sighetu Marmației cu scopul de a convinge aleșii locali să predea serviciul de salubritate asociației conduse de el, dar controlată de președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Consilierii sigheteni au respins ferm această acțiune de preluare dintr-un simplu motiv: s-au opus creșterii prețului salubrizării care ar fi urmat pentru cetățenii din Sighetu Marmației. Singurii consilieri care au votat favorabil au fost cei ai PNL. Consilierul PMP prezent la ședință, colegul de partid al dlui Romeo Dobocan, s-a opus și el adoptării acestui proiect.

Baia Mare trimite la acest moment deșeurile la Oradea, unde costurile de depozitare sunt semnificativ mai ridicate decât locul în care le transportă cei din Sighetu Marmației. Practic, intenția a fost de a uniformiza prețurile la nivelul întregului județ, pentru a ascunde eșecul SMID Fărcașa, proiect coordonat de președintele CJ Maramureș, care a ”înghițit” deja câteva sute de milioane de lei și pentru care Consiliul Județean Maramureș a mai aprobat, la finalul lui decembrie 2023, contractarea unui credit de peste 60 de milioane de lei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *