Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene: măsuri îmbunătățite pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile

1 minute, 30 seconds Read

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut cunoscute joi noi măsuri care vizează sporirea sprijinului acordat persoanelor vulnerabile cu venituri reduse. Începând cu acest an, beneficiarii cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei vor primi carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei la fiecare două luni, față de plafonul anterior de 1.700 de lei. Majorarea acestui plafon a fost propusă într-un proiect de hotărâre, aflat acum în dezbatere publică.

Principalele modificări includ:

  1. Carduri Sociale Pentru Alimente: Persoanele vulnerabile cu venituri sub 2.000 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni începând cu acest an.
  2. Frecvență Sprijin Materiale: Începând cu anul 2024, sprijinul material va fi acordat o dată la două luni. În perioada 2025-2027, valoarea sprijinului va fi de 125 de lei și se va acorda o dată la 6 luni.
  3. Categorii de Beneficiari: Printre beneficiari se numără pensionarii sistemului public de pensii, persoanele cu handicap, familiile cu copii în întreținere și familiile monoparentale, precum și persoanele fără adăpost, conform legii în vigoare.

Pachete cu Alimente:

Pentru anul 2024, beneficiarii vor primi pachete cu alimente în cuantum maxim de 125 de lei o dată la 6 luni. În perioada 2025-2027, aceeași regulă va fi aplicată, menționându-se că pachetele vor fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de hrană preparată sau mese calde.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene subliniază că aceste măsuri sunt menite să sprijine categoriile defavorizate și să asigure accesul la alimente și mese calde. Sumele disponibile pe cardurile sociale vor fi valabile 12 luni de la data încărcării acestora.

Aceste ajustări reflectă eforturile Ministerului de a răspunde mai eficient nevoilor comunităților vulnerabile și de a asigura o distribuție echitabilă a sprijinului social acordat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *