Munții Maramureșului, Acțiune de salvare a doi cetățeni ucraineni

0 minutes, 58 seconds Read

Desfășurare remarcabilă în Munții Maramureșului pentru salvarea a doi cetățeni ucraineni care au traversat frontiera în România, fugind din calea conflictului armat. Cei doi indivizi au solicitat asistență de urgență după ce au ajuns într-o situație extrem de dificilă.

Echipa de salvare din Maramureș a reacționat prompt și eficient, necesitând mobilizarea unui elicopter pentru a-i coborî în siguranță de pe versantul muntos. Unul dintre ucraineni a suferit degerături, întrucât era încălțat cu adidași.

Cei doi ucraineni au fost localizați cu ajutorul elicopterului. Din cauza grosimii mari a stratului de zăpadă, elicopterul nu a putut ateriza în zona inițială, alegând un alt punct de aterizare sigur. Salvatorii montani aflați în elicopter au fost transportați în apropierea ucrainenilor și au parcurs o distanță relativ mică pentru a le acorda primul ajutor.

Primul ucrainean, cu probleme medicale mai grave, a fost coborât cu elicopterul însoțit de un salvator montan. Ulterior, cel de-al doilea ucrainean a fost coborât în siguranță împreună cu al doilea salvator montan, așteptând reluarea elicopterului pentru operațiunea de extracție.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *