Performanță, 2023 este cel mai prosper an pentru Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

1 minute, 5 seconds Read

”A fost cel mai prosper an din istoria instituției”, declară cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș despre 2023. Peste 55.000 de vizitatori, 17 expoziții temporare organizate, peste 152.000 lei venituri proprii.

„Numărul total al vizitatorilor a atins 55.246, dintre care 39.083 la sediu și 16.163 în afara sediului. Această cifră cuprinde persoanele care au explorat cele 17 expoziții temporare organizate de muzeu la sediu (7), în țară (7) și în străinătate (3), precum și participanții la evenimentele culturale desfășurate pe tot parcursul anului, inclusiv târguri, ateliere educaționale, șezători, sărbători creștine și din cultura tradițională. Veniturile proprii au depășit și ele recordurile anterioare, atingând suma de 152.638 (din care 14.000 reprezintă fonduri nerambursabile)”.

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a fost activ în domeniul turismului, participând la târguri de profil și la 15 conferințe și sesiuni de comunicare de specialitate în țară. „Am fost parteneri în organizarea conferinței intitulate «Patrimoniul Cultural Imaterial în contextul păstrării și valorizării PEISAJULUI CULTURAL» în sărbătorirea a 20 de ani de la semnarea Convenției UNESCO privind salvagardarea patrimoniului cultural imaterial.

De asemenea, am organizat un workshop cu tema «Rolul comunităților în prezervarea și promovarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial»”, subliniază comunicatul instituției.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *