Raport, Bilanțul CJSU Maramureș pe anul 2023

1 minute, 50 seconds Read

Prefectul Maramureșului, Rudolf Stauder, și subprefectul Eniko Krizsanovszki au participat astăzi la o ședință desfășurată în sala Bogdan Vodă din Palatul Administrativ, unde prefectul a prezentat bilanțul activităților desfășurate în anul 2023 de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Sub îndrumarea prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în 19 ședințe extraordinare și o ședință ordinară în cursul anului 2023. În cadrul acestora, au fost adoptate 18 hotărâri, iar 23 de referate au fost întocmite pentru a emite Ordinele de Prefect, cu privire la constituirea comisiilor mixte destinate constatării și evaluării pagubelor produse în aceeași perioadă.

Pentru prevenirea și limitarea impactului fenomenelor hidrometeorologice, dispeceratul I.S.U. a primit 4 mesaje de avertizare COD ROȘU, 77 de avertizări COD PORTOCALIU și 234 de mesaje de atenționare COD GALBEN, însumând 315 avertismente, atenționări și informări. Prin intermediul Punctului de Coordonare și Comandă Avansat Integrat (P.C.C.A.I.), au fost asistate peste 8944 de persoane refugiate sau strămutate, inclusiv 392 de misiuni de transport pentru 2404 persoane aflate în această situație.

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au afectat 50 de localități din 22 de unități administrativ-teritoriale, generând reacții din partea autorităților. De asemenea, au fost întocmite și transmise către Ministerul Afacerilor Interne 18 Rapoarte de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, accidentelor la construcțiile hidrotehnice și secetei hidrologice din județul Maramureș.

Au avut loc 25 de alunecări de teren în 25 de unități administrativ-teritoriale, iar pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de prăbușirea podurilor rutiere sau pietonale, au fost emise 4 ordine de prefect pentru constituirea comisiilor de constatare a gradului de risc privind siguranța în exploatare.

De asemenea, au fost desfășurate 5 intervenții pirotehnice pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată, în localitățile Satu Nou de Sus, Baia Sprie, Câmpulung la Tisa și Tulghieș, unde au fost identificate 25 de elemente de muniție din timpul conflictelor militare și 151 de cartușe de infanterie calibru 9 mm.

În gestionarea a 546 de situații de urgență generate de incendii, au participat servicii profesioniste, private și voluntare pentru situații de urgență.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *