Maramureș, Încep lucrările pe DJ 109 Rogoz-Cavnic

1 minute, 36 seconds Read


În curând, unul dintre cele mai pitorești drumuri județene, foarte frecventat de turiștii în căutare de relaxare pe Valea Strâmbului din Băiuț, va fi supus unui amplu proces de reabilitare.

Drumul Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic (DJ 109), cunoscut pentru frumusețea sa și traficul intens pe timpul verii, urmează să intre în renovare. După așteptări îndelungate din partea locuitorilor Țării Lăpușului, liderul administrației județene, Ionel Bogdan, a oficializat că lucrările la acest drum vor începe la finele lunii martie.

„Ceea ce administrațiile anterioare nu au reușit să realizeze se concretizează în mandatul președintelui liberal al CJ Maramureș, Ionel Bogdan.” Această informație a fost adusă la cunoștința publicului în cadrul unei întâlniri regionale dintre conducerea PNL Maramureș și aleșii locali liberali din Țara Lăpușului – localități precum Coroieni, Vima Mică, Groșii Țibleșului, Băiuț, Lăpuș, Târgu Lăpuș, Copalnic Mănăștur, Suciu de Sus și Cupșeni. Dialogul constructiv a vizat problemele specifice fiecărei localități, dar și proiectele ample derulate de Consiliul Județean în zonă în diferite domenii.

La finele lunii martie 2024, se va demara procesul de reabilitare a DJ 109F – Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic. De asemenea, procedurile de licitație publică au fost demarate pentru alte două drumuri – DJ 171 Limită Bistrița-Năsăud – Suciu – Rogoz și DJ 171A Suciu de Sus – Groșii Țibleșului. În plus, opt gospodării tradiționale din comuna Lăpuș vor fi reabilitate și conservate, iar demersurile pentru înființarea rezervației de zimbri din Băiuț au început.

Totodată, se pregătește implementarea unui parc industrial de specializare inteligentă la Târgu Lăpuș, proiect care va contribui la consolidarea potențialului economic al regiunii. Această inițiativă este finanțată prin Programul Operațional Regional.

Foto ziarmm.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *