Cunoașteți destinații de top pentru turism rural?

1 minute, 26 seconds Read

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a anunțat începutul procesului de selecție a localităților care aspiră să obțină titlul de „Best Tourism Villages”. Această inițiativă precede desfășurarea celei de-a patra ediții a competiției internaționale organizate de Organizația Mondială a Turismului (OMT), care identifică în fiecare an destinații remarcabile pentru turismul rural.

Conform comunicatului de presă emis de MEAT, după depunerea candidaturilor și evaluarea acestora, România va trimite către OMT maximum opt propuneri de destinații turistice, care vor concura cu alte destinații din întreaga lume. Pentru a fi eligibile, localitățile candidat trebuie să aibă o densitate scăzută a populației și să nu depășească 15.000 de locuitori conform ultimului recensământ, să se afle într-un peisaj cu o prezență semnificativă a activităților tradiționale și să reflecte valorile și stilul de viață al comunității.

Destinațiile din România selectate pentru a participa la competiția mondială vor avea posibilitatea de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor primi sprijin din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate identificate ca mai puțin dezvoltate în urma evaluării.

Cele desemnate ca „Best Tourism Villages”, precum și cele selectate pentru Programul Upgrade, vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și bune practici în domeniul promovării turismului rural. Această rețea include experți și parteneri din sectorul public și privat.

Candidaturile pentru participarea la concurs trebuie să fie trimise către MEAT până la data de 22 martie, la adresa iulia.dangulea@mturism.ro.

Foto romaniatourism.com

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *