Loc vacant în Consiliul Local Baia Mare

1 minute, 12 seconds Read

În cadrul Consiliului Local al municipiului Baia Mare, un loc de consilier a devenit vacant în urma invalidării de drept a consilierului Bogdan Hodorogea, care pentru o perioadă scurtă a trecut de la USR la AUR și a pierdut definitiv un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție prin care contesta excluderea acestuia din USR.

La acest moment, până la validarea unui nou consilier și depunerea jurământului de către acesta, cvorumul de ședință al Consiliului Local se va considera raportat la 22 de consilieri față de 23 câți are Consiliul Local Baia Mare. Această situație deschide uși pentru un nou membru al Consiliului Local, într-o mișcare care poate influența dinamica politică locală.

În acest context, partidul USR are posibilitatea să își nominalizeze un supleant pentru a ocupa locul vacant în prima ședință a Consiliului Local, după validarea dosarului acestuia de către Tribunalul Maramureș.

Codul Administrativ prevede că această înlocuire trebuie făcută în 10 zile de la constatarea vacantării poziției de consilier local.

Nominalizarea unui nou membru al Consiliului Local de către USR ar putea influența scena politică în Baia Mare, având un impact asupra deciziilor luate în cadrul acestui for și asupra politicilor implementate în beneficiul comunității. De asemenea, această schimbare poate reprezenta o oportunitate pentru USR de a-și consolida imaginea și de a-și demonstra angajamentul față de valorile și obiectivele sale politice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *