Antrenoare băimăreancă nominalizată la „Antrenoarea anului” în cadrul Galei Sportului Românesc

1 minute, 12 seconds Read

Evenimentul Gala Sportului Românesc 2023, organizat de Agenția Națională pentru Sport, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația Presei Sportive din România, Fundația Casa Campionilor și numeroși alți parteneri publici și privați dedicați excelenței, a avut loc la Ateneul Român din București.

Simona Radiș, campioană mondială și europeană la canotaj, a fost onorată cu Trofeul de Excelență, în timp ce Cătălin Chirilă și Ancuța Bodnar au fost desemnați Sportivii Anului la masculin, respectiv feminin.

Mircea Lucescu, antrenor de fotbal de legendă, a primit Premiul Special al Agenției Naționale pentru Sport – Legenda Sportului.

Elisabeta Lipă, președinta ANS, a fost recunoscută la categoria „Președintele Anului”, pentru realizările deosebite în prima parte a anului 2023, când a condus Federația Română de Canotaj.

În cadrul evenimentului s-au acordat și alte 20 de premii în diverse categorii.

Camelia Voinea, antrenoarea de gimnastică artistică a Sabrinei Maneca Voinea, o sportivă calificată la Jocurile Olimpice Paris 2024, a fost distinsă cu Premiul „Antrenoarea Anului”. De asemenea, au fost nominalizate Simona Maior-Pașca (handbal) și Maria Gîrbă (gimnastică ritmică).

În 2023, antrenoarea Simona Maior-Pașca a obținut bronzul cu echipa feminină de tineret a României la Campionatul European U19 și a condus echipa la câștigarea campionatului și Cupei României la categoria juvenilă I cu CNOPJ Baia Mare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *