Grigore Leșe a primit un premiu inedit din partea autorităților județene

1 minute, 13 seconds Read

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, i-a oferit lui Grigore Leșe un fus cu zurgălăi, gest în premieră, în cadrul unui concert aniversar susținut de artistul maramureșean.

„Am oferit prima distincție aparte, care reprezintă o emblemă a Maramureșului – fusul cu zurgălăi – unui ambasador al locurilor noastre, care ne poartă credința, demnitatea, identitatea, dorul și iubirea departe prin cântul său: Grigore Leşe
A fost un privilegiu să fiu alături de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și mulți alți onorați invitați la un spectacol de excepție. Un concert aniversar care a transpus în sunete și versuri trăirile și bogăția culturală a înaintașilor noștri, prin taina interpretării maestrului Grigore Leșe și prin prezența invitatului său special, preacucernicul părinte profesor Radu Preda.

Cu emoție și recunoștință, i-am oferit maestrului o distincție aparte, care reprezintă unul dintre simbolurile Maramureșului, un fus cu zurgălăi, turnat în bronz chiar aici, în Baia Mare. Este prima dată când ofer acest dar de când sunt președinte al Consiliului Județean Maramureș. Alături de o plachetă pe care am transpus prețuirea noastră pentru activitatea sa în toți anii, nu puțini, în care a fost, neobosit, un adevărat ambasador al Lăpușului, al Maramureșului, al României.”

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *