Operațiunea de salvare în Munții Maramureșului: Salvamont și Poliția de Frontieră intervin pentru doi cetățeni ucrainieni

1 minute, 24 seconds Read

O operațiune de salvare este în plină desfășurare în zona Vârfului Poloninca, Bistra, coordonată de Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș. Doi cetățeni ucrainieni, un tată în vârstă de 52 de ani și fiul său în vârstă de 23 de ani, s-au aventurat pe teritoriul României, ajungând la aproximativ 400 de metri de granița cu Ucraina, într-o zonă cu acces dificil.

Cei doi au făcut un apel de urgență la numărul de urgență 112, cerând ajutor deoarece nu aveau provizii, apă, sufereau de dureri de cap și erau expuși frigului, nefiind echipați corespunzător și temându-se să nu fie prinși de grănicerii ucrainieni.

O echipă de salvatori montani de la Salvamont Maramureș a plecat din baza lor și se va uni cu echipa Poliției de Frontieră Bistra pentru a urca în munți, a găsi, recupera și coborî cei doi cetățeni ucrainieni în siguranță.

După aproximativ o oră și jumătate de călătorie cu ambulanța Salvamont, salvatorii montani au fost nevoiți să abandoneze mașina din cauza stratului gros de zăpadă care le bloca accesul mecanizat în munți. Acum, deplasarea spre cei doi cetățeni ucrainieni se face pe schiuri de tură.

Salvatorii montani au ajuns la cei doi ucrainieni, care se aflau în hipotermie ușoară, flămânzi și deshidratați. Aceștia au primit ceai fierbinte, batoane energizante, hrană, folii termice de protecție, iar echipa de salvatori montani va organiza ulterior coborârea lor din munte în siguranță. Operațiunea continuă, iar mai multe detalii vor fi furnizate în curând.

Sursa foto: Facebook Salvamont Maramures

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *