Doi actori băimăreni în filmul despre Brâncoveanu

1 minute, 37 seconds Read

În premieră pentru rețeaua Cinema City, cinefilii vor avea ocazia să se bucure de un film românesc de artă, după o serie de producții comerciale. „Brâncoveanu. Ecce Homo”, regizat de Dan Pița, este primul film de ficțiune inspirat de faptele voievodului martir Constantin Brâncoveanu.

Printre actorii din această producție românească se numără și doi tineri actori originari din Baia Mare: Pavel Ulici și Corneliu Ulici. Aceștia fac parte dintr-o distribuție de excepție, alături de nume precum Dorel Vișan, Daniela Nane, Claudiu Bleonț, Marius Bodochi etc.

Scenariul filmului, semnat de Dan Pița, a beneficiat și de contribuția mitropolitului Ioan al Banatului. Deși producția a fost deja lansată în mai multe cinematografe, băimărenii vor mai trebui să aștepte până când filmul va fi disponibil și în Cinema City.

Regizorul Dan Pița a descris filmul ca fiind o încercare de a prezenta lupta dintre a fi și a avea, într-o poveste care aduce în prim-plan figura sfântului Constantin Brâncoveanu. El speră ca publicul românesc să primească acest film ca pe un bun spiritual.

Criticii consideră că „Brâncoveanu. Ecce Homo” este o parabolă despre onoare și caracter, inspirată din realitatea secolului XVIII, concentrându-se pe drumul lui Constantin Brâncoveanu către desăvârșirea personală și spirituală.

În film, doi dintre copiii voievodului Brâncoveanu sunt aduși la viață de actorii băimăreni Corneliu Ulici și Pavel Ulici. Corneliu Ulici, care a mai colaborat cu Dan Pița în „Ceva bun de la viață”, interpretează rolul lui Constantin, iar fratele său mai mic, Pavel Ulici, dă viață personajului Ștefan. Pavel Ulici s-a remarcat recent prin roluri în teatru și film, fiind cunoscut pentru participarea în producții precum „6.9 pe scara Richter”, „Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, „Tudo”, și „Escape”, primul film VR din România.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *