Mașini electrice pentru Poliția Locală din Baia Mare

1 minute, 0 seconds Read

Primăria Baia Mare a anunțat organizarea unei licitații pentru achiziționarea a patru autoturisme electrice destinate Poliției Locale.

Motivul acestei achiziții este în conformitate cu prevederile Legii nr. 37/2018 privind promovarea transportului ecologic, care stipulează că autoritățile publice trebuie să achiziționeze în fiecare an cel puțin 20% autovehicule ecologice. Primăria Baia Mare urmărește astfel încadrarea în aceste prevederi și intenționează să cumpere cele patru autoturisme în cadrul Programului Rabla Plus, gestionat de Administrația Fondului de Mediu.

Autoturismele sunt destinate Direcției Poliția Locală Baia Mare, înlocuind o parte din vehiculele vechi, cu o vechime de peste 13 ani și cu un rulaj de peste 350.000 km. Acestea sunt utilizate de personalul instituției pentru activități specifice administrației publice locale, precum și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, controlul în construcții și afișaj stradal, precum și alte atribuții.

Beneficiile așteptate după implementarea acestui proiect includ reducerea emisiilor poluante, îmbunătățirea siguranței în trafic și scăderea costurilor de întreținere a parcului auto.

Valoarea totală estimată a contractului este de 403.361 lei, fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este stabilită pentru 14 martie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *