Între 4 și 8 martie, Asociația Caiac SMile va desfășura a șaptea tabără de schi adaptat pentru persoanele cu dizabilități din acest sezon, pe pârtia Icoana din Cavnic, județul Maramureș. Tabăra este organizată în parteneriat cu Somipress România, SuperSki Cavnic, Pârtia Icoana Cavnic și Centrul de Închiriere ”Fulg de nea”. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă pe pârtie în fiecare zi, între orele 10:00 – 14:00.
Persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, sunt invitate să participe la activitățile de la Cavnic. Acestea pot fi atât persoane care au mai schiat în trecut, cât și cei care se află la prima experiență de acest fel. Pentru a se înscrie, participanții trebuie să completeze un formular disponibil pe site-ul: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.
Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană și olimpică, precum și consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, va fi prezentă pe pârtia Icoana de la Cavnic. Ea va participa în toate zilele în care Caiac SMile va fi prezentă la Cavnic și va schia alături de persoanele cu dizabilități înscrise în tabăra adaptată, dar și alături de ceilalți tineri speciali care doresc să se bucure de zăpadă. Sportiva română s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea persoanelor cu dizabilități sau a celor provenite din medii defavorizate care au participat la activitățile sportive organizate de asociația din Satu Mare, atât iarna, cât și vara.
Până în prezent, peste 600 de persoane cu dizabilități au schiat alături de antrenorii Caiac SMile în acest sezon. Taberele de schi adaptat din 2024 au început pe 15 ianuarie, la Buscat, și au inclus alte șase destinații în România, precum Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Poiana Brașov și Păltiniș. Tinerii cu dizabilități, împreună cu familiile lor, au avut oportunitatea să se bucure de zăpadă, iar la Buscat, tinerii cu deficiențe de vedere au schiat ghidați de antrenorii asociației din Satu Mare pe un traseu special creat pentru ei.
O noutate pentru acest sezon este că asociația poate oferi asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate. Astfel, voluntarii Caiac SMile pot veni cu un elevator special pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate să coboare și să urce și îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0760 291 669.