Urmează să se renoveze toate blocurile din Baia Mare

1 minute, 47 seconds Read

Primarul interimar al municipiului Baia Mare a prezentat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Baia Mare 2030 la prima ediție a unei gale organizate de întreprinzători maramureșeni, care s-au remarcat prin brandurile lor la nivel național și internațional. La acest eveniment au participat antreprenori, funcționari publici și specialiști din domeniile arhitecturii, designului și imobiliarelor.

Primarul a subliniat că este important să transformăm Baia Mare într-un oraș mai plăcut pentru locuitori, sporind astfel calitatea vieții acestora prin dezvoltare urbană sustenabilă, integrată și inteligentă. Strategia municipalității se axează pe îmbunătățirea calității vieții, promovarea turismului și atractivității urbane, stimularea economiei și creșterea performanței și dinamismului orașului. Unul dintre obiectivele majore este renovarea a trei sferturi din fondul local de clădiri publice și modernizarea tuturor blocurilor până în 2040, pentru a atinge standardele impuse de Uniunea Europeană în domeniul climatic și energetic.

Primarul a evidențiat că deja au fost demarate numeroase proiecte de reabilitare energetică a blocurilor și clădirilor publice, printre care se numără și reabilitarea Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, a Liceului Tehnologic „Transilvania”, a Liceului cu Program Sportiv și a altor instituții de învățământ. În plus, sunt în curs de reabilitare clădiri importante precum Cinema Dacia, Teatrul Municipal și clădirea BCR, care va găzdui noul sediu al Primăriei.

În ceea ce privește regenerarea urbană, există numeroase proiecte în desfășurare, printre care se remarcă amenajarea malurilor râului Săsar, reconfigurarea Pieței Universității, crearea Parcului Dacia și modernizarea Pieței Revoluției.

Primarul a subliniat și importanța accelerării dezvoltării urbane pentru a transforma Baia Mare într-un oraș dinamic din punct de vedere economic. În acest sens, au fost aprobate documentațiile necesare pentru a demara proiecte de dezvoltare în zone cheie, precum malurile Săsarului, cartierele Săsar și Gării, zona Spitalului Județean de Urgență, Stadionul de Atletism și Centrul Istoric. De asemenea, este în curs de aprobare Planul Urbanistic General al municipiului Baia Mare, care include planuri urbanistice zonale pentru toate cartierele orașului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *