CJ Maramureș în discuții cu investitori chinezi

1 minute, 7 seconds Read

Dezvoltarea celor șapte parcuri industriale planificate în Maramureș reprezintă o inițiativă care ne îndeamnă să căutăm investitori pentru a se alătura antreprenorilor locali care își vor desfășura activitatea în aceste zone. În acest scop, autoritățile încearcă să atragă și investitori chinezi.

În contextul orientării către parcuri de specializare inteligentă, cu accent pe valorificarea oportunităților din domeniul IT&C și digitalizare, s-au purtat discuții despre potențiale colaborări și dezvoltare cu Excelența Sa, Han Chunlin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. Având în vedere poziția de lider în tehnologie și inovație pe care o deține China, și statutul său ca cel mai mare partener comercial al României și al treilea cel mai mare din lume, această colaborare ar putea aduce beneficii semnificative.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a exprimat dorința de a atrage investitori chinezi în regiunea Maramureș. El a subliniat că județul oferă numeroase oportunități, inclusiv din punct de vedere logistic, având granițe la doar 50 de kilometri distanță de Ungaria și și mai aproape de Ucraina. În acest sens, se dorește stabilirea unui parteneriat mai strâns cu Ambasada Chinei și cu Camera de Comerț și Industrie România-China pentru a atrage investitori importanți în județ.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *