Proiectul Baby Boxes a ajuns în Parlamentul României

1 minute, 12 seconds Read

Dana Ardelean, președinta Asociației „Piciorușe – Little Feet” din Baia Mare, recent a prezentat în Parlament proiectul referitor la instalarea Baby Boxes, dispozitive menite să salveze viața nou-născuților.

„Am înaintat proiectul Baby Boxes către Consiliul Legislativ. Ne așteptăm să primim avizul în cel mult 30 de zile”, a afirmat Dana Ardelean imediat după depunerea acestui proiect.

Este important de subliniat că Baby Box reprezintă ultima soluție pentru femeile aflate în criză, oferind o opțiune ușoară pentru adopție și fiind, în același timp, un refugiu sigur pentru copiii care altfel ar fi expuși pericolelor, precum tomberoanele de gunoi, toaletele publice sau alte zone nesigure.

„Prin amplasarea dispozitivelor „Baby Box” în locuri precum pereții stațiilor de pompieri, spitale sau centre rezidențiale, orice familie care se află în incapacitatea de a-și întreține un nou-născut poate preda copilul în mod legal și anonim în aceste dispozitive.

Aceasta oferă șansa unui nou început pentru bebeluși prin adopție, în timp ce pentru mamele aflate în dificultate reprezintă o alternativă pentru a nu-și abandona copilul în zone periculoase care le-ar pune viața în pericol, cum ar fi tomberoanele de gunoi, câmpurile sau toaletele publice. Predarea unui nou-născut în dispozitivele „Baby Box” trebuie privită ca un act juridic care se realizează cu consimțământul pentru adopție”, au declarat reprezentanții Baby Boxes Romania.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *