Bani pentru construcția de campusuri școlare rurale

1 minute, 3 seconds Read

Ministerul Educației a anunțat lansarea liniei de finanțare intitulată „Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”. Această inițiativă își propune să promoveze dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne în zonele rurale, incluzând săli de curs, laboratoare, cabinete școlare, ateliere practice, spații de luat masa și de lectură, pentru beneficiul elevilor din localitățile învecinate. Pentru a realiza acest tip de infrastructură, se subliniază necesitatea colaborării teritoriale la nivel microregional între actorii relevanți din domeniul educației.

Se acordă prioritate consorțiilor școlare rurale înființate în comunitățile situate în zone defavorizate în obținerea finanțării, acestea urmând să primească punctaj suplimentar.

Conform proiectului, clădirile nou-construite trebuie să respecte cerințele referitoare la eficiența energetică, având un consum de energie primară cu cel puțin 20% mai mic decât cerințele pentru clădirile cu consum de energie aproape egal cu zero (NZEB), acest lucru urmând să fie confirmat prin certificate de performanță energetică.

Alocarea totală pentru această linie de finanțare este de 29,97 milioane euro, suma fiind eligibilă în cadrul PNRR și fără TVA. Proiectele trebuie să fie depuse exclusiv pe platforma PNRR, iar data limită pentru depunerea acestora este 8 mai, ora 17:00.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *