Băi de păcură în orașul Dragomirești?

1 minute, 0 seconds Read


Izvoarele cu apă sulfuroasă de la Dragomirești, denumite ,,Băile de păcură”, sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice de peste 150 de ani. Ele reprezintă un imens potențial turistic, ce ar putea fi valorificat în mod corespunzător.

Primăria orașului a înaintat Companiei Naționale de Investiții un studiu de fezabilitate, care vizează reconstrucția integrală a acestor băi. Documentul, însoțit de toate aprobările necesare, se află în prezent în proces de analiză tehnică. Proiectul este parte a unei inițiative mai ample de dezvoltare turistică în Maramureșul Voievodal, un element vital în strategia de promovare turistică a Văii Izei.

Valoarea proiectului depășește 30 de milioane de lei și presupune crearea unei infrastructuri turistice consistente, formată dintr-un complex de clădiri cu o suprafață totală construită de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Aceste clădiri vor găzdui facilități de agrement, tratament și divertisment. Băile din Dragomirești au fost îngrijite de-a lungul timpului de familia Pitic și, deși încărcate de istorie, astăzi sunt greu de identificat, fiind amplasate la adresa numărul 930, la ieșirea spre Săliștea de Sus.

Foto galleryarcana.hu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *