Va avea, într-un final, județul Maramureș un AquaPark?

1 minute, 28 seconds Read

Consiliul Județean Maramureș se pregătește să depună, în luna aprilie, pentru finanțare unul dintre cele mai așteptate proiecte de agrement din istoria județului: Aquapark Maramureș. Această destinație de agrement urmează să fie construită în Baia Sprie.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat că proiectul a fost pregătit de mult timp și a trecut prin toate etapele necesare, inclusiv obținerea acordului de mediu în luna precedentă. În prezent, cu deschiderea axei de finanțare, proiectul intră în faza de implementare. Investiția estimată se ridică la 38 de milioane de euro.

Deși construcția nu va începe în acest an, dat fiind caracterul amplu al proiectului care necesită standarde ridicate de calitate, oficialii estimează că în doi ani de zile vor putea deschide Aquapark-ul pentru public. Acesta va oferi o zonă de agrement atât pentru locuitorii locali, cât și pentru turiști.

Aquapark-ul va avea o capacitate proiectată de 3.000 de persoane pe zi în timpul verii și 1.000 de persoane pe zi în celelalte sezoane. Facilitățile exterioare vor include 3 bazine, o piscină generoasă cu tobogane și alte elemente de agrement, spații comerciale, terenuri de sport, terase și zone verzi. Partea interioară va cuprinde piscine, bazin de înot, piscină pentru copii, zone de wellness, spații de alimentație publică, inclusiv un restaurant „a la carte”, vestiare, zonă administrativă și spații tehnice.

Aquapark-ul va fi dezvoltat pe 3 nivele, cu un concept interior ce se axează pe recreerea naturii, includând terarii și grădini interioare. Cu o suprafață totală de 130.000 de metri pătrați, Aquapark Maramureș va oferi toate facilitățile necesare pentru a primi atât localnicii, cât și turiștii în cele mai bune condiții.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *