Cherecheș la CEDO: România, școala europeană a proceselor echitabile?

0 minutes, 59 seconds Read

După ce a fost extrădat din Germania și a fost închis pentru 21 de zile la Penitenciarul Rahova, Cătălin Cherecheș a decis să acționeze România în justiție la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), invocând încălcarea dreptului său la un proces echitabil. Astăzi dimineață, prin intermediul unei videoconferințe, Cherecheș a făcut prima sa declarație în instanță la procesul de la instanța supremă, cerând ca unul dintre procesele sale să fie transferat la o altă instanță.

Avocatul lui Cherecheș a confirmat că a fost depusă o cerere la CEDO, subliniind că este o premieră și că deja există o cauză înregistrată sub numele „Cherecheș contra România” la Curtea Drepturilor Omului. Această informație a fost dezvăluită de Răzvan Doseanu, avocatul său, care a precizat că cererea va fi făcută publică în curând, într-o chestiune de doar câteva zile.

În ciuda situației sale de detenție la Rahova, Cherecheș a reușit să-și facă auzită vocea prin intermediul videoconferinței, exprimându-și dorința de a avea un proces corect și echitabil.

Sursa foto: Digi24

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *