Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” organizează a doua ediție a Festivalului-concurs ”Taragotul maramureșean”

0 minutes, 57 seconds Read

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” organizează cea de-a doua ediție a Festivalului-concurs ”Taragotul maramureșean”, un eveniment dedicat promovării și valorificării muzicii folclorice interpretate cu măiestrie la acest instrument, conform declarațiilor organizatorilor.

Festivalul este deschis tuturor taragotiștilor, indiferent de vârstă. Înscrierile se fac prin email la adresa ansamblultransilvaniamm@gmail.com până pe data de 17 aprilie. Preselecția concurenților va avea loc online pe 18 aprilie. Concursul, Gala Laureaților și spectacolul susținut de invitații speciali ai organizatorilor vor avea loc duminică, 21 aprilie, la Colegiul de Arte Baia Mare, începând cu ora 15:00.

Inițiativa de a organiza acest festival-concurs vine în semn de omagiu adus virtuoșilor taragotiști din Maramureș, care au contribuit la promovarea acestui instrument în întreaga lume. Președintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican, al cărui parcurs se confundă cu istoria Ansamblului Folcloric Național Transilvania și cu istoria acestui instrument de mare valoare muzicală, conform surselor.

În cadrul evenimentului, publicul se va bucura de un recital extraordinar susținut de Dorinel Puia, Ionel Sabo, Mihai Pop, Vlad Clițan și Dumitru Dobrican.

Foto Ghita Porumb

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *