Începe numărătoarea animalelor sălbatice din județ

0 minutes, 58 seconds Read

În perioada aprilie și mai, în județul Maramureș va avea loc evaluarea anuală de primăvară a efectivelor de carnivore mari strict protejate, inclusiv a ursului brun, lupului, râsului și pisicii sălbatice.

Agenția de Protecție a Mediului Maramureș a anunțat că monitorizarea și estimarea efectivelor acestor specii vor fi efectuate la nivelul întregului județ, în colaborare cu gestionarii fondurilor cinegetice. Această acțiune este organizată conform unei metodologii de evaluare stabilită de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Gestionarii fondurilor cinegetice au elaborat și au transmis APM Maramureș programul de acțiuni pentru evaluarea efectivelor de urs brun, lup, râs și pisică sălbatică pentru primăvara anului 2024. Pe baza acestor programări, gestionarii fondurilor cinegetice, împreună cu reprezentanții APM Maramureș, vor participa la activitatea de evaluare în teren și vor verifica corectitudinea datelor înregistrate”, a declarat Emilia Talpoș, directorul APM Maramureș.

Mai trebuie menționat că evaluarea va fi analizată și centralizată la nivelul județului, pe fondurile cinegetice și gestionari, iar datele finale vor fi transmise Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, de unde vor fi direcționate către Ministerul Mediului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *