O nouă localitate maramureșeană urmează să beneficieze de autobuze electrice

1
1 minute, 4 seconds Read

Se apropie momentul în care primele două autobuze electrice vor începe să circule în Seini și în localitățile învecinate. Aceste autobuze vor fi folosite pentru transportul în comun în zona orașului.

Administrația a informat că panourile de afișaj frontal au fost deja montate pe aceste autobuze, ceea ce înseamnă că în curând călătorii vor putea să le folosească. Traseul autobuzelor electrice va cuprinde localitățile Seini, Săbișa și Viile Apei. Aceste autobuze au fost achiziționate în cadrul proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în Seini, prin crearea unei infrastructuri Eco-Friendly”. Scopul principal al proiectului este reducerea emisiilor de CO2 prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport și implementarea unui sistem de transport în comun cu autobuze nepoluante, alături de un sistem de închiriere a bicicletelor.

Conform unui studiu de trafic efectuat acum câțiva ani, se estimează că peste 1.200 de mașini tranzitează orașul pe E58 în fiecare oră, contribuind semnificativ la poluare. Autoritățile locale încearcă să combată aceste emisii poluante prin diverse măsuri, inclusiv prin implementarea acestui proiect „verde” în valoare de 5 milioane de euro, finanțat prin fonduri nerambursabile. De remarcat că autobuzele electrice vor fi încărcate cu energie electrică de la stația de biogaz a orașului.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *