Scapă Cătălin Cherecheș de un an de închisoare?

1 minute, 45 seconds Read

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit o reducere de pedeapsă în dosarul „Mitei la primărie”, conform unei hotărâri a Tribunalului București. Din sentința inițială de cinci ani de închisoare, i s-a diminuat un an.

Această decizie a magistraților a venit în urma unei contestații la executare depuse de Cherecheș. Judecătorii au hotărât să scadă din pedeapsa inițială perioada petrecută de fostul primar în arest preventiv și arest la domiciliu (aprilie – decembrie 2016), precum și lunile petrecute în penitenciarul din Germania (noiembrie 2023 – martie 2024), după ce a fost capturat la Augsburg.

„În temeiul art.598 alin.1 lit.d Cpp, admite contestația la executare formulată de petentul-condamnat Cherecheș Cătălin. Deduce din pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată petentului – condamnat Cherecheș Cătălin durata reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu (de la data de 26.04.2016 până la data de 22.12.2016); perioada în care petentul-condamnat a fost arestat în vederea executării mandatului european de arestare (de la 28.11.2023 la 19.03.2024), precum și perioada executată (de la 19.03.2024 la zi). În temeiul art.599 alin.4 Cpp, anulează mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.56 din data de 24.11.2023 emis de către Tribunalul Cluj și dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei închisorii, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare.” – Tribunalul București

În aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat preventiv și trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată într-un dosar numit „Mită la primărie”. Pe 24 noiembrie 2023, după șapte ani și jumătate de tergiversări și amânări din partea magistraților clujeni, a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare.

În ziua procesului, Cherecheș a fugit din țară, deși era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, chiar înainte de pronunțarea sentinței. Ulterior, a fost capturat de polițiștii germani și transferat în România, la Penitenciarul Rahova.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *