Un tânăr din Vișeu de Sus, cadet la Academia Forțelor Aeriene a SUA

1
2 minutes, 6 seconds Read

Născut în Vișeu de Sus, Călin Hartzos, absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, a fost admis la prestigioasa Academie a Forțelor Aeriene din Colorado Springs, Statele Unite ale Americii, ocupând singurul loc alocat în acest an elevilor de colegiu militar din România. Procesul de selecție a fost riguros, bazându-se pe performanțele școlare, sportive și implicarea în activități educative extrașcolare. După finalizarea studiilor în SUA, Călin se va întoarce în România pentru a începe cariera de ofițer.

Reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au declarat: „Încă de la admiterea în colegiu în 2020, Călin s-a remarcat prin participarea și obținerea de rezultate deosebite la olimpiade, concursuri școlare, proiecte și dezbateri din diverse domenii. Pe parcursul celor patru ani, a avut cele mai bune rezultate din promoție, iar în clasa a XII-a a deținut cel mai înalt grad onorific, elev plutonier adjutant, fiind un model de seriozitate și determinare pentru colegii săi.”

Călin a menționat: „Consider că în acești patru ani de liceu am realizat mereu ceva important. Mi-a plăcut să particip la olimpiade și să învăț, fiind unul dintre hobby-urile mele. La fel de mult îmi place să fac sport, să citesc, să mă întâlnesc cu prietenii și consider școala o activitate plăcută. Experiențele anterioare au fost valoroase pentru interacțiunea cu diverse persoane și pentru dezvoltarea unor abilități, contribuind totodată la CV-ul meu pentru admiterea în SUA. Totuși, fiecare eveniment a fost în primul rând o experiență de învățare.”

La absolvire, Călin și-a expus planurile de viitor: „Vreau să învăț și să mă fac remarcat, indiferent de specializarea aleasă, fie că voi rămâne în științele reale, voi deveni pilot de supersonice sau mă voi îndrepta către diplomație. Doresc să fiu cel mai bun în domeniul ales și să revin în țară cu dorința de a aduce schimbări pozitive în sistem, promovând valori și statutul pe care un om trebuie să-l aibă în societatea modernă.”

Călin Hartzos este al unsprezecelea absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia care își va continua pregătirea militară în instituții renumite din Statele Unite ale Americii, fiind al patrulea admis la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, după șase absolvenți la Academia Militară „West Point” și un absolvent la Academia Militară Navală a SUA.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *