Lasagna delicioasă pentru întreaga familie: o rețetă care aduce toți membrii la masă!

Porții: 6-8
Timp de preparare: 1 oră și 30 de minute

Ingrediente:

Pentru sosul de carne:

  • 500 g carne tocată (vită, porc sau mix)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocaÈ›i
  • 1 morcov, ras fin
  • 400 g roÈ™ii pasate (sau o conservă de roÈ™ii)
  • 2 linguri pastă de roÈ™ii
  • 1 linguriță zahăr (opÈ›ional, pentru a reduce aciditatea roÈ™iilor)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • Sare È™i piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru sosul bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 500 ml lapte
  • Sare, piper È™i un praf de nucÈ™oară

Pentru montaj:

  • 250 g foi de lasagna (fără fierbere)
  • 200 g mozzarella rasă
  • 50 g parmezan ras

Instrucțiuni:

  1. Prepararea sosului de carne:
    • ÃŽntr-o tigaie mare, încălzeÈ™te uleiul de măsline È™i căleÈ™te ceapa până devine transparentă. Adaugă usturoiul È™i morcovul, amestecând 2-3 minute.
    • Adaugă carnea tocată È™i găteÈ™te până devine maronie, amestecând frecvent.
    • Pune roÈ™iile pasate, pasta de roÈ™ii, zahărul, oregano, busuiocul, sarea È™i piperul. Redu focul È™i lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecând ocazional.
  2. Prepararea sosului bechamel:
    • ÃŽntr-o cratiță, topeÈ™te untul la foc mediu. Adaugă făina È™i amestecă rapid cu un tel pentru a forma o pastă.
    • Toarnă treptat laptele cald, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloaÈ™elor. Fierbe sosul până se îngroașă.
    • Condimentează cu sare, piper È™i un praf de nucÈ™oară.
  3. Montarea lasagnei:
    • PreîncălzeÈ™te cuptorul la 180°C.
    • ÃŽntr-o tavă adâncă (aprox. 20×30 cm), pune un strat subÈ›ire de sos de carne pe fundul tăvii.
    • AÈ™ază un strat de foi de lasagna, apoi un strat de sos de carne È™i puÈ›in sos bechamel. Repetă până termini ingredientele, asigurându-te că ultimul strat este de sos bechamel.
    • Presară deasupra mozzarella È™i parmezan.
  4. Coacerea:
    • Acoperă tava cu folie de aluminiu È™i coace lasagna timp de 30 de minute.
    • ÃŽndepărtează folia È™i mai lasă la cuptor 15-20 de minute, până când brânza devine aurie.
  5. Servirea:
    • Lasă lasagna să se răcească 10 minute înainte de a o porÈ›iona. Se serveÈ™te alături de o salată verde sau murături.
Share Post
0 comentarii

LASA UN COMENTARIU