Biletul Unic
Vizitarea mai facila a muzeelor din Maramures

Inițiativă utilă turiștilor din Maramureș: Biletul Unic.

1 minute, 33 seconds Read

Consiliul Județean Maramureș a lansat o inițiativă inedită pentru toți cei interesați de istorie și cultură. Este vorba despre Biletul Unic de vizitare a tuturor muzeelor din subordinea Consiliului Județean Maramureș. Această idee vine ca o invitație deschisă pentru toți cei care doresc să descopere frumusețea și valorile zonei Maramureșului.

Biletul Unic poate fi achiziționat la cele cinci muzee partenere care fac parte din acest proiect: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare și Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare. De la o valoare simbolică de 5 lei pentru preșcolari, elevi și studenți, 15 lei pentru pensionari și 25 lei pentru adulți, Biletul Unic asigură vizitarea a cel puțin cinci obiective din județul Maramureș într-o perioadă de 15 zile. Cu o istorie bogată, Maramureș este o zonă unică în România, cu tradiții și obiceiuri bine păstrate care aduc în fiecare an mulți turiști din țară și din străinătate. Această inițiativă deschide porțile spre cunoaștere și îi invită pe toți cei interesați să descopere o parte din frumusețea și istoria zonei.

“Maramureșul este bogat în resurse naturale și culturale, fiind o zonă străbătută de istorie și tradiții neprețuite. Vizitați muzeele din Maramureș și veți descoperi Țara Lemnului, așa cum este ea, construită pe simplitate, dar bogată prin diversitatea ei!“ a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Această inițiativă aduce un plus de valoare pentru zona Maramureșului și îi invită pe vizitatori să descopere bogăția culturală și spirituală a acestei zone prin intermediul muzelor și a colecțiilor lor unice.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *