Acțiune de amploare împotriva traficului de droguri de mare risc în Maramureș

1 minute, 48 seconds Read

Baia Mare, 9 august 2023 – Într-o operațiune coordonată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost efectuate patru percheziții domiciliare în data de 7 august, care au dus la descoperirea și destructurarea unei rețele de trafic de droguri de mare risc.

După investigații ample și supravegheri atente, doi suspecți au fost prinși în flagrant delict în locații diferite în aceeași zi. Aceștia transportau asupra lor cantități semnificative de 3-CMC, un drog cu mare risc de dependență și consecințe asupra sănătății. În urma capturării lor, a fost inițiată o acțiune de amploare pentru destructurarea întregii rețele.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că această rețea opera sub coordonarea unei persoane deja încarcerate pentru diverse infracțiuni legate de traficul de droguri și alte infracțiuni conexe. Acest grup infracțional este suspectat că deținea și transporta droguri de mare risc din județul Maramureș, cu intenția de a le comercializa către consumatori.

În timpul perchezițiilor domiciliare, autoritățile au descoperit și confiscat 41 de pliculețe cu substanță vegetală, 27 de comprimate de Xanax, 4 telefoane mobile și alte mijloace de probă. Ca urmare a probelor adunate și a investigațiilor efectuate, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul persoanelor implicate în rețeaua de trafic de droguri.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Poliției Municipale din Baia Mare, a luptătorilor și criminaliștilor din cadrul Inspetoratului de Poliție Județean Maramureș și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș. Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română a furnizat suportul de specialitate necesar pentru derularea cu succes a acestei acțiuni.

În comunicatul oficial, IPJ Maramureș a subliniat că persoanele bănuite vor beneficia pe întreg parcursul procesului penal de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *