Rețetă tradițională de afinată: deliciu aromatic al sezonului de vară

1 minute, 15 seconds Read

Cu venirea sezonului afinelor, iubitorii de tradiții românești au ocazia de a se bucura de o băutură alcoolică autentică și gustoasă. Afinata, preparată din doar trei ingrediente, este ușor de făcut și poate fi savurată în momente de relaxare. Acest deliciu amintește de vremurile bune petrecute în natură, strânși în jurul afinelor și povestind întâmplări memorabile.

Ingrediente:

3 kg de afine

3 kg zahar

2 l de alcool etilic de 65%

Rețeta este una simplă și de încredere. După curățarea afinelor și amestecarea lor cu zahăr, le lăsăm să se odihnească într-un vas ermetic. În câteva zile, zahărul se dizolvă, iar aroma se intensifică. Aducem o notă finală, adăugând alcoolul și lăsând compoziția să macereze pentru două săptămâni într-un loc răcoros.

Stratul final, strecurarea afinată și îmbutelierea acesteia în sticle curate și sterilizate, completează procesul. Bucuria acestei băuturi tradiționale este că poate fi păstrată timp de ani de zile fără să-și piardă calitățile. Fructele rămase pot fi folosite pentru prăjituri sau pot completa experiența de savurare a afinatei.

Simplă și autentică, afinata devine o poveste într-un pahar, amintindu-ne de vremurile frumoase petrecute în mijlocul naturii, înconjurați de dragi. Această băutură tradițională sănătoasă și gustoasă este o mărturie a legăturii dintre om și natură, așa cum era trăită în vremurile demult apuse.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *