Avertisment de cod galben: instabilitate atmosferică și fenomene extreme în mai multe regiuni ale țării

0 minutes, 51 seconds Read

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o atenționare de Cod galben privind instabilitatea atmosferică pentru anumite zone din țară. Acest avertisment acoperă regiuni precum Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

În intervalul cuprins între 23 august, ora 10:00 și 24 august, ora 3:00, în aceste regiuni menționate sunt așteptate perioade de instabilitate atmosferică caracterizate prin intensificări ale vântului, cu rafale atingând între 55 și 70 km/h, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și posibile grindină. În perioade scurte de timp sau prin acumulare, se preconizează că cantitatea de apă va ajunge la 20-25 l/mp, iar localități izolate pot înregistra chiar și peste 30-40 l/mp. ANM subliniază că fenomenele de instabilitate atmosferică vor avea loc în arii restrânse și în restul regiunilor țării.

Este recomandat ca populația din aceste zone să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție în fața acestor condiții meteorologice extreme.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *