Explozii la stația GPL: Primarul din Crevedia respinge acuzațiile de neglijență

2 minutes, 6 seconds Read

Astăzi, Primarul Petre Florin, membru al Partidului Social Democrat (PSD) și conducător al comunei Crevedia, a răspuns criticilor aduse administrației locale în urma exploziilor tragice care au avut loc la o stație GPL, soldate cu pierderea a două vieți și rănirea altor 56 de persoane. În declarațiile sale de astăzi, primarul a subliniat că el era conștient că stația respectivă era închisă în momentul producerii incidentului, și a respins acuzațiile că instituția pe care o conduce ar fi avut vreo contribuție la aceste evenimente tragice.

„Ce treabă aveam noi dacă noi am fost înștiințați că s-a oprit acea activitatea? Am văzut cu ochii noștri că ușa e închisă și nu mai circulă nimeni. (…) Dacă făceau o sesizare cei de la ISU către Poliție, bănuiesc, să le pună în vedere să verifice din când în când dacă această stație funcționează, ar fi fost OK din punctul meu de vedere”, a declarat primarul în fața presei locale.

Primarul a subliniat că Primăria nu are competența necesară pentru a efectua verificări tehnice la stațiile GPL și că nu a primit nicio sesizare sau solicitare din partea autorităților sau cetățenilor în legătură cu funcționarea acestei stații. El a punctat faptul că atunci când a fost informat că stația este închisă, nu a existat nicio indicație că ar trebui să se facă verificări suplimentare din partea autorităților locale.

Cu privire la subiectul responsabilității pentru aceste evenimente tragice, Petre Florin a indicat că consideră patronul firmei responsabil pentru explozii. Întrebat de către jurnaliști cine crede că ar trebui să poarte responsabilitatea, primarul a fost direct în răspunsul său: „Patronul firmei”.

Incidentul a stârnit o serie de controverse și discuții în rândul opiniei publice, iar presiunea asupra administrației locale s-a intensificat în urma tragicelor explozii. Cu toate acestea, primarul a susținut că, în condițiile în care primăria fusese informată că activitatea stației GPL fusese întreruptă și că aceasta era închisă, nu exista un fundament pentru instituția pe care o conduce să intervină în acest caz.

Rămâne de văzut cum se vor dezvolta investigațiile și discuțiile în legătură cu responsabilitățile în cadrul acestui tragic incident și cum vor continua eforturile de stabilire a cauzelor exacte ale exploziilor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *