Tragedie în maternitate: mamă din Satu Mare acuză medicii de moartea bebelușului

1 minute, 46 seconds Read

Încă o tragedie zguduie maternitățile din România, după ce o mamă din Satu Mare a făcut acuzații grave la adresa cadrelor medicale, susținând că a fost împinsă de burtă pentru a aduce pe lume copilul, rezultând în moartea acestuia. Incidentul a declanșat mai multe investigații penale și administrative la spitalele din Satu Mare și Oradea.

Bebelușul nou-născut, care s-a născut cu mari probleme de sănătate, a fost transferat în ziua următoare cu elicopterul la un spital din Oradea. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse de medici, bebelușul a pierdut lupta pentru viață. Mama sa susține că intervențiile medicale brutale și presiunile asupra burticii sale au condus la această tragedie.

Femeia din Satu Mare nu avea probleme medicale semnificative și a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare în săptămâna a 40-a de sarcină, cu o sarcină aparent normală. Cu toate acestea, evenimentele care au avut loc în sala de naștere au dus la un deznodământ tragic.

„Am fost împinsă de burtă să iasă copilul, dar fără rezultat. După, doamna doctor a zis să împing iar cu toată puterea mea, am împins și a ieșit băiețelul”, a mărturisit mama copilului. Ea a continuat prin a descrie că doctorul a încercat de mai multe ori să rotească manual fătul, fără a reuși să remedieze situația dificilă. Din acest moment, bebelușul a suferit lipsa oxigenului la naștere, ceea ce a avut un impact grav asupra sănătății sale.

La scurt timp după naștere, bebelușul a fost transferat cu elicopterul la un spital din Oradea pentru îngrijiri speciale. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor medicilor, micuțul suflet nu a supraviețuit.

În urma publicării acestui caz revoltător în mass-media, conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a decis să formeze o comisie de analiză și evaluare a cazului pentru a investiga cu atenție circumstanțele care au condus la această tragedie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *