În Cicârlău, prima ediție a Festivalului concurs național ”Bate vântul dorului”

0 minutes, 56 seconds Read

Prima ediție a Festivalului concurs național de interpretare vocală „Bate vântul dorului”, organizat în memoria artistului Nicolae Sabău, va avea loc în 8 octombrie la Cicârlău. ”Nicoale Sabău, o voce, un simbol, un nume care a luptat pentru ca tradiția și folclorul maramureșene să meargă mai departe nealterate, încărcate de semnificațiile ancestrale”, spun organizatorii.

Festivalul se va desfășura la o singură categorie de vârstă (8-20 ani), candidații urmând a prezenta melodii din zona folclorică de proveniență, o doină/baladă și un cântec ritmat. Termenul limită de înscriere este 21 septembrie. Preselecția se va desfășura în 21 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” (Baia Mare, Bd. Traian nr. 8).

Un juriu de specialitate va acorda celor mai buni concurenţi următoarele premii: Marele Premiu al Festivalului, premiul I, premiul II, premiul III și mențiuni. Laureaţii vor participa la concertul de gală care se va desfășura în 8 octombrie, după înmânarea premiilor.

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Primăria Cicârlău sunt organizatorii evenimentului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *