Performanță, naționala masculină de volei, a doua echipă din România care învinge o campioană olimpică en-titre în ultimii 30 de ani

0 minutes, 47 seconds Read

Victoria anului 2023 în sportul românesc! Reprezentativa masculină de volei a României a reușit să învingă în faza grupelor, la Campionatul European de la Tel Aviv (Israel), campioana olimpică en-titre Franța!

3-1, trei puncte pentru România și calificarea matematică în optimile de finală. Al treilea succes la rând pentru echipa antrenată de Sergiu Stancu după 3-2 cu Turcia și 3-1 cu Grecia! Victorii care vin după cele două înfrângeri din primele partide, 0-3 cu Portugalia și 2-3 cu Israel.

Victoria în fața Franței asigură matematic calificarea României. Optimile de finală se vor juca în Bulgaria, la Varna. Românii trebuie să aștepte acum și rezultatele din ultima etapă, în meciurile Franța-Grecia și Turcia-Israel. Un lucru e cert, România nu va termina pe locul 4 și va scăpa de cea mai tare echipă cu care se putea încrucișa: Slovenia, echipa antrenată de românul Giani Crețu.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *