Premierul Marcel Ciolacu dezbate scumpirea carburanților și impactul conflictului din Ucraina

0 minutes, 58 seconds Read

Premierul României, Marcel Ciolacu, a abordat problema scumpirii carburanților, declarând că „nu este atât de mare” și că această creștere a prețurilor are legătură cu războiul din Ucraina care a influențat prețurile la nivel global. Ciolacu a promis că guvernul va încerca să gestioneze această scumpire „într-un grafic”.

El a explicat că România are al doilea cel mai mic preț la carburanți din Europa, cu doar 0,1 unități mai mari decât Bulgaria. Premierul a argumentat că această scumpire este o tendință observată în întreaga lume și în Europa.

Într-o vizită la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” alături de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, Ciolacu a dat asigurări că statul român are acciza la carburanți raportată la nivelul anului 2018, menținând astfel inflația la o singură cifră. El a menționat că motorina s-a scumpit mai mult, explicând că acest lucru se petrece din cauza utilizării motorinei în timpul conflictelor.

Cu toate acestea, întrebările cu privire la gestionarea scumpirii carburanților și impactul asupra economiei rămân subiecte de dezbatere în România.

Foto: RomaniaTV.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *