Statul eșuat la peluză

2 minutes, 0 seconds Read

Meciul de fotbal dintre România și Kosovo, desfășurat aseara pe Arena Națională din București, s-a transformat într-un episod tulburător în istoria sportului românesc. Pe lângă golurile și momentele de tensiune pe teren, un alt aspect care a atras atenția a fost comportamentul galeriei de suporteri. Un grup de huligani din gruparea cunoscută sub numele ”uniti sub tricolor” promovată de George Simion liderul AUR, s-a manifestat în mod agresiv, amenințând să afecteze un eveniment sportiv de importanță națională și să lase o pată neagră asupra spiritului fair-play care ar trebui să caracterizeze competițiile sportive.

Un alt aspect al acestei situații este ipocrizia din spatele acțiunilor huliganilor și a liderilor care îi susțin. Mesajul „Kosovo e Serbia” este prezentat drept un act de patriotism, dar este greu de înțeles cum distrugerea unei competiții sportive naționale și amenințarea cu violența pot fi considerate acte de patriotism. Într-o țară în care sportul ar trebui să unească oamenii și să promoveze valorile pozitive, aceste acțiuni reprezintă o trădare a spiritului sportiv și a identității naționale.

Mai mult decât atât, este datoria statului român să asigure ordinea și siguranța în cadrul evenimentelor sportive. Eșecul autorităților de a preveni astfel de incidente și de a-i aduce pe vinovați în fața legii este o problemă serioasă care trebuie abordată. Pentru a păstra integritatea sportului și pentru a evita repetarea unor astfel de incidente, este esențial ca autoritățile să ia măsuri ferme împotriva huliganilor și să pună în aplicare măsuri de securitate adecvate pentru evenimentele sportive viitoare.

În concluzie, incidentul de la Arena Națională din București este un semnal de alarmă pentru întreaga societate românească. Este timpul ca toți cei implicați, de la autorități la liderii de opinie și suporteri, să reflecteze asupra valorilor sportului și asupra modului în care ele pot fi promovate într-un mod responsabil și constructiv. Sportul ar trebui să fie un mijloc de unitate și inspirație, nu un pretext pentru conflicte și violență.

Cu toate acestea, România a câștigat cu scorul de 2-0. Tricolorii au obținut victoria prin golurile lui Nicolae Stanciu (83) și Valentin Mihăilă (90+3), menținându-se în cursa de calificare pe locul al doilea în grupă, după Elveția.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *