În Baia Mare, 60 de ani de educație la Colegiul „Anghel Saligny”

1 minute, 0 seconds Read

Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare a luat ființă în anul 1963, sub numele de Școala de Construcții, Arhitectură și Sistematizare din Baia Mare, având 4 săli de clasă și profiluri, Construcții, Arhitectură, Topografie, Desenator.

În anul 1967, și-a luat denumirea de Centrul Școlar pentru Personal Tehnic în Construcții și Arhitectură. În anul 1969, se înființează Liceul Industrial de Construcții Baia Mare, devenit ulterior Liceul Industrial nr. 5, denumire sub care a funcționat până în anul 1991, când a primit numele Grupul Școlar Industrial Construcții-Montaj.

În anul școlar 1999-2000 este adoptată o nouă denumire, Grupul Școlar Tehnic „Anghel Saligny”, iar în anul 2001, ca o încununare a mulților ani de muncă și evoluție și rezultate meritorii, liceul s-a transformat în Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”.

Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” dispune de o bază materială și tehnică completă, care răspunde nevoilor de formare a viitorilor specialiști în domeniul construcții, mecanic, electric și sportiv: 30 de cabinete, laboratoare şi săli de clasă; 1000 mp ateliere şcolare; internat pentru elevi; spații pentru servirea mesei; săli de sport; baza sportivă în aer liber; școală de șoferi; Centru de testare acreditat ECDL; Centrul de Documentare şi Informare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *