România amenință cu acțiuni legale împotriva Austriei pentru opoziția la aderarea la Schengen

1 minute, 15 seconds Read

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat într-un interviu acordat prestigioasei publicații austriece Der Standard că România ia în considerare o acțiune în instanță la Curtea Europeană de Justiție și va cere despăgubiri dacă guvernul de la Viena va continua să se opună aderării țării la Spațiul Schengen.

Decizia Austriei de a viza această aderare a stârnit un val de nemulțumire în România, care se simte prejudiciată de această opoziție repetată. Potrivit estimărilor, impactul negativ al veto-ului Austriei asupra economiei românești se cifrează în prezent la cel puțin două procente din produsul intern brut, ceea ce se traduce în câteva miliarde de euro.

Într-un interviu pentru Der Standard, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre strategia guvernului român de a convinge autoritățile austriece să renunțe la veto-ul lor împotriva aderării României la Spațiul Schengen. Premierul a explicat: „Cancelarul federal Karl Nehammer ne-a informat cu doar câteva zile înainte de întâlnirea Consiliului UE că nu va sprijini aderarea României. Acest lucru a stârnit frustrare în rândul autorităților și al românilor.”

Cu toate acestea, autoritățile române nu se lasă descurajate și sunt hotărâte să apere drepturile țării lor la libera circulație în Spațiul Schengen. O acțiune legală la Curtea Europeană de Justiție reprezintă o posibilă urmare în cazul în care Austria va continua să blocheze acest proces.

Sursa foto: Digi24.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *