Ingrediente (pentru 4 porții):
- 7-8 cartofi;
- 1 ceapă;
- 4 morcovi mici;
- ½ ardei roșu dulce;
- 1 lingură de ulei;
- 2 căni de apă;
- 1 lingură de făină (opțional);
- Sare și piper;
- 2 linguri de bulion;
- 3 căței de usturoi;
- Mărar proaspăt.
Instrucțiuni:
- Într-o tigaie cu ulei încins, căliți ceapa, morcovii și ardeiul. După aproximativ 2 minute, adăugați apa și cartofii. Lăsați la foc mic timp de 30 de minute.
- Adăugați bulionul și continuați să fierbeți timp de 10-15 minute sau până când cartofii sunt moi și aromele s-au amestecat bine.
- Dacă doriți o consistență mai groasă, puteți adăuga o lingură de făină amestecată în puțină apă și amestecați bine.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Adăugați usturoiul mărunțit și amestecați pentru a intensifica aromele.
- Presărați cu mărar proaspăt și serviți cald. Este o rețetă vegană delicioasă, perfectă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește o alternativă sănătoasă și hrănitoare la mâncarea tradițională.