Paine fără frământare cu coajă crocantă și miez pufos

📝 Ingrediente:

  • 390 g faina
  • 350 ml apa calda
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu varf de sare

👩🏻‍🍳 Instructiuni:

  1. Incepe prin a pune toate ingredientele intr-un bol mai mare. Adauga faina, apa calda, drojdia uscata si sarea.
  2. Amesteca cu o lingura pana cand ingredientele sunt bine incorporate, formand un aluat omogen.
  3. Acopera bolul cu o folie alimentara sau un prosop curat, apoi lasa-l sa dospeasca timp de cel putin 2 ore. Aluatul va deveni crescut si bule vor aparea la suprafata.
  4. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
  5. Transfera aluatul intr-o oala de fonta sau intr-o tava mai mica, prevazuta cu hartie de copt pentru a evita lipirea. Daca folosesti oala, asigura-te ca are un capac potrivit.
  6. Bag-o la cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute. Daca folosesti oala cu capac, pune-l pe aceasta pentru primele 30 de minute, apoi scoate capacul si mai las-o inca 10 minute pentru a obtine o crusta crocanta.

Cu aceasta reteta simpla, vei obtine o paine cu coaja crocanta si miez moale si pufos, fara a fi nevoie sa framanti aluatul. Pofta buna!

a
Share Post
0 comentarii

LASA UN COMENTARIU