📝 Ingrediente:
- 390 g faina
- 350 ml apa calda
- 5 g drojdie uscata
- 1 lingurita cu varf de sare
👩🏻🍳 Instructiuni:
- Incepe prin a pune toate ingredientele intr-un bol mai mare. Adauga faina, apa calda, drojdia uscata si sarea.
- Amesteca cu o lingura pana cand ingredientele sunt bine incorporate, formand un aluat omogen.
- Acopera bolul cu o folie alimentara sau un prosop curat, apoi lasa-l sa dospeasca timp de cel putin 2 ore. Aluatul va deveni crescut si bule vor aparea la suprafata.
- Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
- Transfera aluatul intr-o oala de fonta sau intr-o tava mai mica, prevazuta cu hartie de copt pentru a evita lipirea. Daca folosesti oala, asigura-te ca are un capac potrivit.
- Bag-o la cuptorul preincalzit si coace timp de 40-45 de minute. Daca folosesti oala cu capac, pune-l pe aceasta pentru primele 30 de minute, apoi scoate capacul si mai las-o inca 10 minute pentru a obtine o crusta crocanta.
Cu aceasta reteta simpla, vei obtine o paine cu coaja crocanta si miez moale si pufos, fara a fi nevoie sa framanti aluatul. Pofta buna!